top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Internationale Vrouwendag: de vrouwen van GeenKwats stellen zich voor


Het vrouwenquotum is al lang bereikt in de redactie van GeenKwats, dus daar hoor je hen niet over klagen. Wie zijn zij en wat drijft hen in het leven? Internationale Vrouwendag is de aangewezen gelegenheid om de vrouwen van GeenKwats voor te stellen.


v.l.n.r.: Rachel Elands, Sabrina Gijsen, Merle van Leusden, Cherique Geraets, Jessica van der Burgt

Cherique Geraets (27)

Ik ben…

In het weekend Limburgse, doordeweeks Eindhovense. Met vriendlief in een studio van 20 m2. Lees: minuscuul. Dat is blijkbaar mogelijk. Verder ben ik een taalradicaal, werkzaam als aanbestedingsspecialist in de facilitaire branche.


Mijn drijfveren zijn...

Mensen, woorden en ‘the bigger picture’. Alles moet kloppen, hier draag ik graag aan bij. Het geheel kloppend maken lukt je niet in je eentje (jou ook niet nee), dus ik geloof heel erg in de kracht van samen. Zowel zakelijk als privé. Elkaar aanvullen en wijzer maken. Om het beste te halen uit onze relatief korte tijd op dit kleine planeetje.


Mijn inspiratie is...

Miranda Bailey van Grey’s Anatomy. Klein van stuk, maar groots in haar aanpak. Intelligent, streng maar rechtvaardig. Lomp met een klein hartje. En bovenal hilarisch. Ik bewonder het enorm en hoop ooit een inner Bailey aan te treffen in mezelf, al is het maar een piepklein beetje. “I am woman. Hear me roar.


 

Merle van Leusden (28)

Ik ben...

Een vrouw met huisje-boompje-beestje. Ik ben (stief)moeder van drie kinderen (1, 11 en 15 jaar) en echtgenote van een muzikant. Zelf ben ik senior adviseur bij een adviesbureau in omgevingsrecht en interim-management, en daarnaast gemeenteraadslid in de gemeente Brunssum.


Mijn drijfveer is...

Het hebben van waardevolle relaties. Sinds ik moeder ben is die drijfveer alleen maar duidelijker geworden. Cliché, maar waar. Ik besef heel goed dat wanneer alles wegvalt – een carrière, geld, spullen – dit overblijft: Mijn eigen Modern Family en ik. Daar draait het om in het leven.


Mijn inspiratie is...

Lastig om één persoon aan te wijzen. Ik houd van vrouwelijke leiders, omdat de typische vrouwelijke kenmerken bijdragen tot krachtig leiderschap. Die kenmerken zijn bijvoorbeeld het vermogen tot samenwerken en empathie, maar ook het wegzetten van het eigen belang voor het belang van de groep. Ik denk dat het daar om draait in de wereld. Ik kijk op tegen vrouwen die hun eigen koers varen en tegendraads zijn. Daarom kijk ik enorm op tegen Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid. Ook volg ik Jacinda Ardern - premier van Nieuw-Zeeland - op de voet.


 

Jessica van der Burgt (26)

Ik ben...

Woonachtig in een klein Noord-Brabants dorpje samen met mijn man en hond. Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs en ben mede-eigenaar van GROEI PMT, een bedrijf voor psychomotorische therapie bij kinderen.


Mijn drijfveer is…

Mijn perfectionisme. Dat zorgt ervoor dat ik doe wat ik doe. Dat kan een pluspunt zijn en in mijn voordeel werken, maar heeft me ook al een paar keer flink met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn en wil wat ik doe dan ook graag goed doen. In dat geval is eisen en doelen aan mezelf stellen erg handig.


Mijn inspiratie is...

Ik kan niet goed een iemand aanwijzen die mij ontzettend inspireert. Ik kijk om me heen, observeer en zie van veel mensen kleine stukjes die ik graag bij mezelf voeg. Dit zijn mensen uit mijn persoonlijke omgeving, zoals mijn moeder, mijn GROEI-partner en mijn vriendinnen. Maar ook mensen die ik op bijvoorbeeld Instagram volg, zoals life coach en auteur Kelly Weekers.


 

Rachel Elands (32)

Ik ben...

Iemand die houdt van nieuwe ervaringen en ontzettend nieuwsgierig, eigenwijs en recalcitrant is. Dit probeer ik te verbinden met mijn werk in de wetenschap en als ondernemer. Maar dit beeld is continu onderhevig aan verandering. Over vijf jaar zal ik weer anders naar mijzelf kijken dan nu.


Mijn drijfveer is...

Het idee om onafhankelijk te zijn; ik heb een eigen sociale kring, carrière, interesses, geld, en dromen. Ik wil zelfredzaam zijn en zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Zo kan ik altijd op mezelf terugvallen. Ik word vooral gedreven door statistieken zoals het feit dat anno 2018 nog steeds 40% van de vrouwen financieel afhankelijk zijn van een partner of uitkering (CBS). Hierdoor blijft er voor veel vrouwen weinig over wanneer hun relatie op de klippen loopt. Ik vind dat vrouwen zelf het probleem van genderongelijkheid in stand houden op deze manier. Ik juich initiatieven zoals een Internationale Vrouwendag daarom ook niet toe. Het werkt stigmatiserend, we schieten hiermee onszelf in de voet.


Mijn inspiratie is...

Mijn zusje, Shirley. Ze heeft haar zaakjes op orde en werkt haar ideeën en verlangens uit. Ze is assertief en pragmatisch, ze realiseert haar dromen door middel van schema’s en doelen. Op jonge leeftijd heeft ze gestudeerd en veel gereisd. Nu is ze een ondernemer en haar klanten zijn bedrijven zoals Heineken. Ze heeft een huis gekocht op eigen naam en over twee maanden verwacht ze haar eerste kind samen met haar partner. Wat mij betreft mag ze alleen wat meer genieten van het moment en af en toe haar wilde haren laten zien.


 

Sabrina Gijsen (28)

Ik ben…

Een bourgondiër in hart en nieren, afkomstig uit en woonachtig in het mooie Maastricht. Naast redacteur en schrijver bij GeenKwats werk ik als communicatieadviseur en woordvoerder bij een overheidsinstantie in Noord-Brabant.


Mijn drijfveer is...

Aspire to inspire.’ Ik wil van toegevoegde waarde zijn in alles wat ik doe en probeer daarbij anderen te inspireren. Zowel op privé- als professioneel vlak. Daarbij word ik gedreven door mensen in mijn omgeving. Mensen met wie ik mijn verhaal kan delen en die ook hun verhaal met mij delen.


Mijn inspiratie is...

Momenteel Michelle Obama. Ik lees nu haar autobiografie. Zij is een vrouw die niet doet alsof ze altijd alles onder controle heeft. Zelfs een van de meest invloedrijke vrouwen van de wereld vraagt af en toe om hulp. Dat vind ik een mooie boodschap. Voor mijn dagelijkse portie inspiratie kijk ik vooral naar vrouwen om mij heen. Mijn moeder, mijn vriendin en mijn beste vriendinnen; stuk voor stuk vrouwen die mij inspireren om te doen wat mij echt gelukkig maakt.


bottom of page