top of page
  • Foto van schrijverJessica van der Burgt

De G-Spotcast: niet voor preutse meiden


Piemels, borsten, standjes, ontmaagden, seks. Het komt allemaal aan bod bij de G-Spotcast, een podcast gemaakt door de vriendinnen Sacha en Kaylee. Hun doel: zo geil en gelukkig mogelijk worden in het leven.Alle seksuele ervaringen en wensen worden open en bloot op tafel gegooid. Terwijl ik luister, bekruipt me af en toe een gevoel van schaamte. Ben ik te preuts om te luisteren naar twee vrouwen die over seks praten?


Nieuwsgierig door namen van afleveringen, zoals ‘Wat is de perfecte lul?’ en ‘Gangbangs, alienporno en Shane Diesel’, drukte ik op play. Alleen de openingstune van de podcast is al de moeite waard om te luisteren en daar begon ook voor mij het ongemak. Sekstermen worden door de lucht geslingerd, ‘pikken’ worden vergeleken met andere pikken en er wordt geen blad voor de mond genomen. Ik wilde blijven luisteren, maar ik voelde me net een klein kind dat stiekem een snoepje in haar jaszak heeft gestopt. Je weet dat het niet mag, maar eigenlijk vind je het wel lekker.


"In mijn hoofd is seks romantisch. Je bent verliefd, er spelen violen op de achtergrond en er dwarrelen rozenblaadjes uit het plafond naar beneden."

Deze Amsterdamse meiden praten zo open over hun eigen seksleven, dat ik zeker weet dat menig man in een bouwkeet er jaloers op zou zijn. Dat mannen over seks praten - en opscheppen - weten we allemaal. Maar vrouwen praten óók met elkaar over seks. De manier waarop het beestje bij zijn naam wordt genoemd in de podcast, dát is wat mij zo’n ongemakkelijk gevoel geeft.


In mijn hoofd is seks romantisch. Je bent verliefd, er spelen violen op de achtergrond en er dwarrelen rozenblaadjes uit het plafond naar beneden (ook al zijn die laatste twee dingen me precies nul keer overkomen). Zo is het natuurlijk niet altijd en zo hoeft het ook niet altijd te zijn om goede seks te hebben. Ik voelde me na het luisteren van de eerste paar afleveringen in elk geval zwaar bejaard.


Toen mijn man ons gezamenlijke Spotify-account opende, de titel van de aflevering zag en me vroeg wat ik aan het luisteren was, voelde ik de drang om mezelf te verdedigen. Maar ondertussen tip ik mijn omgeving over deze podcast. Het hoogtepunt van de podcast - pun intended - is voor mij dan ook niet in één aflevering samen te vatten, maar is het feit dat er zo rauw over seks gesproken wordt. Gewoon, zoals seks kan zijn. Want het maken van zo’n vooruitstrevende en provocerende podcast als de G-Spotcast is nodig. Ook voor types zoals ik, die - blijkbaar - toch preuts zijn.

 

Eindoordeel:

🍌🍌🍌🍌Comments


bottom of page