top of page
  • Foto van schrijverYuri J.P. Meesen

Beste Frans

Bijgewerkt op: 9 aug. 2020


Een nieuw liedje van Lange Frans zette redacteur Yuri aan het denken. Hij schreef een brief aan de rapper.


Foto: YouTube

Beste Frans,


Letterlijk en figuurlijk kijk ik tegen je op. Je bent en blijft een van mijn helden uit ‘De beste zangers van Nederland’: zelfs jouw versie van ‘Angeline’ kon ik waarderen. Hoewel daar bleek dat je niet de beste zanger van Nederland bent, heb ik er groot respect voor dat je er stond. Ik denk daarentegen wel dat je de beste rapper van Nederland bent. Een ware kunstenaar met woorden.


Als er een nieuw nummer van je uitkomt, snel ik naar YouTube om het te luisteren. Zo ook afgelopen lente toen je ‘Lockdown’ uitbracht. Klinkt lekker, zit goed in elkaar. Je schrijft onder andere “Mijn vaccin is fuck them”. Vaccineren is zo belangrijk voor de volksgezondheid. Ben je écht een antivaxer? Omdat er je er onvruchtbaar van wordt? Epileptische aanvallen van krijgt? Omdat kinderen er autisme van krijgen? Er is inderdaad ooit één wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waarin er een verband werd gelegd tussen een mazelenvaccin en autisme, maar dat onderzoek werd snel teruggetrokken wegens fraude. De arts/onderzoeker in kwestie is zijn artsentitel zelfs ontnomen.


"Je raptekst riep de ene na de andere vraag op. Waar heb je het over?"

Die zin zorgde voor een opgetrokken wenkbrauw, maar tot zo ver begreep ik het nummer. De rest van je raptekst riep de ene na de andere vraag op. Cabal? Where we go one, we go all? Q maakt de mensen blij? Waar heb je het over?


Mijn zoektocht naar de betekenis achter je tekst bracht me bij de documentaire Val Cabal van complotdenker Janet Ossebaard. “Ik zag het en voor mij was het een soort prachtige opsomming van al ons onderzoek van de afgelopen jaren”, zei je in je podcast tegen dorpsgek Tisjeboy Jay. Ik wist niet wat ik zag en viel van de ene in de andere verbazing. De Cabal zijn de mensen die aan het roer staan in de wereld, ook wel de illuminati. Het clubje dat écht de macht heeft. De “geheime diensten binnen de geheime diensten” – denk aan bijvoorbeeld de CIA –, centrale banken, (oud-)staatshoofden als de Clintons en zelfs de Oranjes. En zeker ook de allerrijksten der aarde: de families Rothschild en Rockefeller. Zij hebben een “duivels plan om de wereld te domineren”, aldus de docu.


"Niets zo lucratief als kinderhandel, zei Ossebaard tegen je in je podcast."

Gelukkig is daar Q, een mysterieuze en anonieme entiteit op het forum 4chan, die de wereld zal bevrijden en de Cabal zal laten vallen. Q communiceert via kruimels informatie. Hints die de QAnon – “mensen die zich bewust zijn van de leugens die mainstream media verspreiden en die zijn gaan zoeken naar de waarheid via andere bronnen op het internet” – proberen te ontcijferen. Ossebaard vermoedt dat Donald Trump en de zijnen hierachter zitten.


2020 wordt het jaar waarin de Cabal gaat vallen, klinkt het in de documentaire. Er zullen massa-arrestaties plaatsvinden; de Cabal verdienen het meeste geld namelijk met kinderhandel. Voor viespeuken, maar ook voor het gros van de filmsterren in Hollywood, die het bloed drinken van baby’s om jong te blijven en gezichtscrème maken van de voorhuiden van jonge kinderen. Niets zo lucratief als kinderhandel, zei Ossebaard tegen je in je podcast. Niemand minder dan de “grote redder” Donald Trump en de in 1999 overleden John F. Kennedy Jr. gaan deze kar trekken. Zijn dood is in scene gezet, zodat hij in alle rust het plan kan voorbereiden om zijn vader te wreken en de Cabal ten val te brengen. Het linkje met JFK? “Where we go one, we go all” staat gegraveerd op de scheepsbel van zijn boot; het is een van de zinnen die Q regelmatig gebruikt. De oud-president werd vermoord omdat hij de Cabal wilde aanpakken, te beginnen met de CIA.


"Ik vind het prima als een aantal gekkies er zulke ideeën op nahoudt, maar in jouw geval vind ik het eng."

Frans, Frans, Frans. Serieus!? Er is een clubje dat een geheim plan heeft om de wereld te overheersen? Een groepje van drie mensen kan meestal nog geen geheim bewaren. En onze koning is onderdeel van een wereldwijd kinderhandelsnetwerk? Waarom typt Q niet gewoon precies wat er fout is en wat hij eraan gaat doen? Zet je je geld écht in op Trump en een dode JFK junior?


Ik vind het prima als een aantal gekkies er zulke ideeën op nahoudt, maar in jouw geval vind ik het eng. Je bent een bekende Nederlander met een grote achterban. Je voedt een wantrouwen in de overheid en de instituties die onze gezondheid en veiligheid bewaken. Ik zie dat je heilig overtuigd bent van je zaak, maar denk je wel eens na over de impact op de samenleving? We zullen volgens Ossebaard dit jaar nog zien of je het bij het rechte eind hebt. Op 1 januari 2021 zal ik je nog een brief schrijven met nederige excuses als dat het geval is. Schrijf jij dan een nummer als Trump en JFK jr. het hebben laten afweten?


Met vriendelijke groet,


Yuri Meesenתגובות


bottom of page